Vamlingbo
Trädgård

Välkommen till vår trädgård!

Vår önskan är att vår trädgård ska vara något du längtar till. En plats för sinnesro och kontemplation, men också för inspiration och kunskapsinhämtning. En trädgård som passar det gotländska klimatet och den gotländska jorden.

Vi utvecklar ständigt vår trädgård och fyller på med nytt. Vi har velat skapa en klassisk barockträdgård i ny tappning och du hittar olika kvarter med olika teman. Här finns ett romantisk lavendelkvarter, en vacker äng och en traditionell kryddträdgård, allt med stenlagda gångar och stenblock från Storsudret. Ett land har grönsaker för restaurangen och ett kvarter odlar vi blomster för självplock. Till den kommande sommaren skissar vi på en barnträdgård med solrosor och hallon.

Välkommen till vår trädgård, vi hoppas att du kommer trivas i den lika mycket som vi gör.

Trädgårdshandeln

I direkt anslutning till trädgården hittar du vår trädgårdshandel och växthus. Här odlar vi en del av de plantor vi säljer. Vi har under säsongen ett stort urval örter och sommarblommor och specialiserar oss på torktåliga växter som fungerar på Storsudret och Gotland. Vi har även krukor, ektunnor, jord och redskap för din trädgård eller uteplats. Våra trädgårdsmästare Rita och Petra finns där dagligen på vardagar. De kan ofta nås på 076 3034150.

Vamlingbo trädgård fick 2023 års trädgårdspris.
Läs hela artikeln här

Missa inte våra trädgårdskurser!
Läs mer i vår kalender.